Fenix NEO® je pantoprazol, savremeni inhibitor protonske pumpe. Koristi se za kratkotrajno liječenje simptoma refluksa, u prvom redu žgaravice i vraćanja kiseline iz želuca u jednjak kod osoba starijih od 18 godina.

Fenix NEO® dolazi u formi želučanootpornih tableta čija se dezintegracija i resorpcija obavljaju u dvanaestopalačnom crijevu, odakle složenim mehanizmom djelovanja zaustavlja bazalno i indicirano lučenje želučane kiseline.

Jedna žeulčanootporna tableta Fenix NEO® precizno i kontinuirano blokira mehanizam nastanka želučane kiseline i kontrolira pravilno lučenje u toku 24 sata, što omogućava komfornost u terapiji. Važno je naglasiti da tablete treba progutati cijele, bez žvakanja.

Olakšanje simptoma nastaje brzo, ali nije trenutno, pa je ponekad potrebno primjenjivati lijek 2-3 dana uzastopno.

Fenix NEO® spada u grupu lijekova koji se relativno dobro podnose.

Prednost ove grupe lijekova je što se mogu uzimati “po potrebi”, što ih čini efikasnim i ekonomski isplativim.

Redovnom primjenom lijeka u periodu od 2 sedmice problemi izazvani žgaravicom dugoročno se otklanjaju.

Bosnalijek ima reputaciju proizvođača lijekova najviših standarda kvaliteta. Sistem kontrole kvaliteta kompanije u potpunosti je usklađen sa domaćim i međunarodnim pravilima i standardima dobre proizvođačke prakse, ispunjavajući očekivanja i pravdajući povjerenje kupaca, partnera i regulatornih institucija. 

Kontakt

  • Bosnalijek d.d. Jukićeva 53 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina
  • Tel. +387(0)33 254 596
  • Mail : info@bosnalijek.ba

© 2020, Bosnalijek. All Rights Reserved

Web development: innovationmedia.ba